Wie is
Selma?

Maak kennis met Selma,
de eigenaar van Submarine

 

Selma Heskamp is het gezicht achter Submarine. Selma heeft ervaring als consultant, lijnmanager, coach, projectleider en trainer.
Ze combineert een scherp analytisch inzicht, met een groot empathisch vermogen. Dit maakt dat ze makkelijk kan schakelen met zowel
management en werkvloer. Ze werkt met het doel voor ogen en houdt de hoofdlijn vast. Haar aanpak heeft altijd een positieve insteek.
Daarnaast is ze continu op zoek naar nieuwe kennis om zaken op een andere manier te kunnen bekijken.

Selma is in 2002 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit
Groningen als bedrijfseconoom. Ze heeft ruim vier jaar bij
de Rijksoverheid gewerkt, om daarna haar advieservaring
op te doen bij KPMG. Ze heeft daar verandertrajecten,
organisatiedoorlichtingen en verbeterprojecten begeleid bij
verschillende organisaties, zoals Rijkswaterstaat, Politie,
gemeenten, de Luchtmacht en Shell. Ze heeft zich bij KPMG
gespecialiseerd in de strategische kant van
organisatieveranderingen.
Na ruim 5 jaar KPMG, is ze overgestapt naar PSA Peugeot
Citroën, om als lijnmanager Klanttevredenheid zelf te ervaren waar managers daadwerkelijk tegenaan lopen. Ze stuurde een team
van adviseurs aan, dat verbeterprojecten begeleidde bij
dealers. Daarnaast was ze verantwoordelijk voor de Klantenservice.

Selma heeft via Submarine opdrachten gedaan op
het gebied van doorlichting van processen, ontwikkelen van
teams en opzetten van verbeterprogramma’s. Selma is
gecertificeerd in Lean (Black Belt), Scrum (Scrummaster PSM-I)Prince 2, Innovation Management en in de TSI Gedrag- en drijfveren analyse. Ze heeft daarnaast kennis van nieuwe methodieken zoals het
business model canvas en deep democracy.

“Selma is een resultaatgerichte projectleider. Weet mensen enthousiast te maken voor het project en daarmee een optimale performance vanuit de projectleden te bereiken.”

Ans DralSanoma

“Samen met Selma heb ik in diverse praktische meetings gewerkt aan al mijn vraagstukken, zowel inhoudelijk als persoonlijk. Alles op basis van de behoefte die ik zelf had, echt coaching op maat! Naast het feit dat Selma inhoudelijk enorm veel kennis heeft en dat op een zeer prettige manier weet over te brengen vind ik haar een prettige, spontane persoonlijkheid waarbij (in mijn ogen) iedereen zich direct op zijn gemak voelt!”

Anoek van GelderCarglass

“I have appreciated her strong analytical skills from the beginning, she has a talent to quickly understand a key problem and proposes a few scenarios to act. She always seeks for an innovative approach with highest satisfaction for any of her clients: dealer partner or her own team member. She is the amazing manager, she is never afraid to mix-up different profiles to bring the best from each person, but especially the best result to the business. A highly qualified expert in Change Management.”

Tatiana SafronovaPSA Peugeot Citroen

“Selma is een uitermate plezierig persoon om mee te werken, zij is sociaal, makkelijk in de omgang en is zeer positief ingesteld. Zij beweegt zich heel makkelijk door de verschillende lagen van de organisatie en kan goed luisteren. Zij is bereid haar standpunt aan te passen, indien daar reden voor is, maar kan ook heel goed besluiten of standpunten verdedigen. Zij krijgt een verander- en verbeterproces op gang door mensen zichzelf en hun werkprocessen te laten ontdekken. ”

Arnold TimmerGemeente Rotterdam

“Ik heb Selma haar leren kennen als een gedreven leidinggevende, die mensen op positieve wijze uitdaagt hun grenzen op te zoeken en te verleggen. Haar achtergrond als Lean Six Sigma Black Belt geeft haar de tools om problemen op een structurele manier in kaart te brengen en op te lossen. Ze is tevens een goede sparringpartner, die goed in staat is om snel tot de kern van de zaak te komen door goed te luisteren, samen te vatten en door te vragen. Als persoon is ze oprecht geïnteresseerd en betrokken bij haar medewerkers.”

Janine van der MeerPSA

“Selma is een vrouw waar je graag voor werkt. Zij geeft leiding door jou de leiding te geven. Zij geeft je de ruimte om jezelf te ontwikkelen en speelt hierbij een coachende rol. Met open vizier valt zij (strategische) problemen aan. Dit doet zij pragmatisch en vertaalt dit naar mogelijkheden. Verandermanagement is één van haar specialiteiten.”

Rowdy Spits WarnarsPSA

“Either as a colleague, a manager or a consultant, Selma will be able to get the best out of everything and everybody. It has been a pleasure to work with her, she always made me go one step further and improved my knowledge and skills.”

Marcel WiesenfeldPON

“Selma heeft in het project Netwerk 2020 een visie ontwikkeld over wat de Peugeot positionering in 2020 moet zijn en wat dat betekent voor onder andere processen, netwerk en opleidingen. Toen zij stopte in haar rol, was helder wat de strategische pijlers waren om tot de gewenste situatie te komen. Om hiertoe te komen, speelde ze vaak de verbindende rol tussen importeur en dealers, wat het draagvlak voor keuzes positief beïnvloedde.”

Eric TakPeugeot Dealervereniging

“Selma helpt organisaties en mensen op een unieke manier bij groei- en veranderingstrajecten. Ze is echt een kei in het bouwen van stevige toekomstfundamenten. Ze brengt structuur in processen en plannen en heeft een vlijmscherp gevoel voor mensen en hun drijfveren. Hierdoor creëert Selma veel meer draagvlak, betrokkenheid en enthousiasme dan dat andere adviseurs en consultants doen en dat heeft een zeer positief effect op het resultaat van het project.”

Niels HansenBOVAG